Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

Gyépé

2009.01.25. 12:00 aszw

Nyomek nevű kedves olvasónk kommentelt "vicceset", és mindenki épülésére úgy döntöttem, kirakom posztnak, pár gondolattal megtoldva.

Engem a szomszédasszony (utólag már csak egy köcsög nyuggernek nevezném) kért meg múltkor, hogy kaparjam fel a jeget az ő járdájáról is.
A végén adni akart egy csokit meg mézespuszedliket a gyerekeimnek! Hú, de bemérgedtem!
1. Bejelentés nélkül foglalkoztatott.
2. Szart a munkavédelmi előírásokra, nem tisztáztuk a pihenőidőket.
3. Nem rögzítettük előre a fizetésemet és munkaidő kezdetét-végét.

A rohadt kizsákmányoló gecijét persze fel is jelentettem. Kiszámoltam: én 30 percet dolgoztam, és kb 500.-Ft-os barterfizetséget kaptam. Semmi TB, Nyugdíj, SZJA!
Ez naponta 8000.-Ft, havonta168000.- Ft, évente 2016000.- Ft.
Ennyi fekete jövedelmet intéz ez a kurva. Autópályák, óvodák meg nem épülnek!

Remélem sittre vágják, elárverezik. Sajnos nem mindenki tud ilyen jól feljelenteni, mint én.

De az is lehet, hogy egy kibaszottul hülye ember vagyok.
(Ha a cikkíró ez alapján magára ismer, akkor az csak a véletlen műve!)

 

Kedves Nyomek!

Roppant kacagtató a kommented, de a kacagást nem az váltja ki, amire te gondolsz.

Elmagyarázom, és lassan írom, hogy biztosan megértsd.

A jelen blog egy valamiről szól: az áfáról. Arról, hogy amikor te a boltban kifizetsz 6 Ft-ot egy termékért, abból 1 Ft áfa címen a Magyar Köztársaság költségvetésének van szánva. A fogyasztói árat eleve így kalkulálta ki a kereskedő. Áfa nélkül ugyanaz a termék csak 5 Ft lenne: ebbe az 5 Ft-ba építi bele a kereskedő a termék beszerzési árát, az üzlet fenntartásának költségeit, a mindenféle egyéb adókat meg a saját hasznát. És ERRE jön a 20% áfa. Ha úgy gondolja, hogy ez az 5 Ft neki így nem biznisz, akkor máshogy kalkulál, és nettó 5 Ft helyett beárazza mondjuk 10 Ft-ra. Ez esetben ERRE jön a 20% áfa, és a termék fogyasztói ára 12 Ft lesz.

A kereskedő nem azért számolja rá az áfát, mert jó ember vagy rossz ember, hanem mert törvény kötelezi rá. Te pedig nem azért fizeted ki az áfás árat, mert egyetértesz a törvénnyel vagy nem értesz egyet, hanem mert

  • demokráciában a törvénnyel egyet nem értés kifejezésének a módja nem az önbíráskodás, hanem a törvényhozó személyéről való döntés, vagyis az országgyűlési választás;
  • a cucc annyiba kerül, és kész.

Ha egyszer kifizetted a 6 Ft-ot, akkor azt abban a hiszemben tetted (már amennyiben tudatos vásárló vagy, nem pedig egy posztkádárista debil pöcs), hogy annak címzettje nem 1, hanem 2 "személy": 5 Ft a kereskedőé (aki aztán a fent írottaknak megfelelően szétosztja) , 1 Ft pedig a költségvetésé. Nem tartozik a témához néhány dolog:

  • hogy a költségvetést jól vagy rosszul állapítják meg;
  • hogy a költségvetésbe beérkezett pénzből mennyit lopnak el;
  • hogy az aktuális lopást épp ki intézi: a a Fidesz vagy az MSZP;
  • hogy inkább Gyurcsánynak vagy inkább Orbánnak a kurva anyját-e;
  • hogy egyébként az adórendszer igazságos/működő/jó/átlátható/stb.-e vagy sem.

Ha az általad kifizetett 1 Ft nem érkezik meg a költségvetésbe, hanem annak a birtokában marad, akire te a kézbesítést bíztad, az ugyanolyan utolsó geci lopás, mint amikor a postás lenyúlja a gondjaira bízott küldeményt. Nem hősi ellenállás, nem bravúros Robin Hood-akció, hanem közönséges sikkasztás. Amelynek a megítélését nem módosítja se pozitív, se negatív irányba, hogy az aktuális kormányfő és emberei mikor és mennyit nyúlnak le.

Amitől pedig a kommented kacagtató, az az, hogy az általad írottaknak semmi közük a blog témájához, neked viszont nincs annyi eszed, hogy ezt belásd. Szar neked, de az országnak is, ha sok van még belőled.

3 komment

Címkék: blog költségvetés áfa gyépé

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr16901051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása