Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

A blog célja

2009.01.06. 01:05 aszw

A blog célja, hogy kérjé számlát, waze. Hogy ne tekintsd úgy, hogy számlát adni lúzerség, vagy hogy leszarod a számlát. Hogy háborodj fel, ha nem kapsz nyugtát. Hogy követeld meg, hogy a kibaszott pénzed, amiért kidolgozod a beledet, oda kerüljön, ahova szánod: a költségvetésbe, legalábbis a nettó végösszegre rárakott húsz százalék. Ahhoz a húsz százalékhoz a kereskedőnek (vendéglátósnak, szolgáltatónak) pontosan annyi köze van, mint bárki másnak: semmi. Ha elteszi, az simán lopás, pontosabban sikkasztás: a továbbadás céljából átvett összeg hűtlen kezelése.

A blog célja, hogy átmenjen végre a köztudatba: a számlaadási fegyelem nem a kereskedőre és az APEH-ra tartozik, hanem mindenkire, mivel a be nem fizetett áfa miatt meg nem valósuló állami szolgáltatások hiányától (vagy nívótlanságától vagy késlekedésétől) egytől egyig szívunk.

Lesznek itt sztorik pofátlan számla-nemadásról, névvel és címmel. (Tippek az APEH-nak.) És lesznek nevek és címek olyanokról, akik példamutatóan adnak számlát. (Ingyenreklám, mert megérdemlik.) Lesznek kisebb számítgatások, hogy egy adott hely saccolt forgalma alapján mekkora pénzeket nyúl le a tulaj, amelyekből mind-mind nem épül autópálya, és amelyekből nem tudnak tisztességes fizetést adni a tanároknak.

Vásárolok, fogyasztok, szolgáltatásokat veszek igénybe - e tapasztalataimat fogom itt megosztani. Ha pedig te is megírod a saját sztoridat, hogy kik, hol és hogyan néztek hülyének számlaadás kapcsán, az is kikerülhet a blogba. Több szem többet lát. Háborodjunk fel együtt, és legközelebb kérjünk számlát, mert ha mi sem kérünk, akkor semmi nem változik ebben az országban.

De ha továbbra sem kérsz számlát, akkor a jövőben ne pofázz - mert bűnrészesként semmi alapod nincs hozzá - se politikáról, se a politikusokról, se a jó erkölcsről. Kussolj a vadkodon, és szégyeld magad.

10 komment

Címkék: blog lelkifröccs gyépé

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr63860655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2009.01.12. 14:12:34

"Hogy követeld meg, hogy a kibaszott pénzed, amiért kidolgozod a beledet, oda kerüljön, ahova szánod: a költségvetésbe"

A kibaszott pénzem sajnos pont a költségvetés által nem oda kerül ahova szánom. Nem tudom te hogy vagy vele, de nekem nem célom hogy a pénzemből Zuschlag-félék jól éljenek.

pnegyesi 2009.01.12. 15:00:41

Nem értek egyet a bloggal, nem értek egyet a kormányzat megtisztulási szándékával, nem értek egyet a magyarországit a nyugattal összehasonlító délibábos képzetekkel

Igen, én is nyugati stílusú Magyarországot szeretnék, olyat, ahol nem kell trükközni. Ezt a jelenlegi jogszabályi környezetben lehetetlen megvalósítani.

Lassan hatodik éve vezetem a saját cégemet. Láttam már adóellenőrt belezavarodni a saját könyvelésünkbe (ezt többször is). Látom a könyvelőnket, aki állandóan továbbképzésekre jár, hogy valahogy lépést tartson az állandóan változó szabályokkal.
És látom, hogy mivel nem minimálbérre jelentettem be az embereket, mennyi járulékot kell kifizessünk.
Lássunk tisztán: nekem még szerencsém van. Normális, jól fizető ügyfelek, odaadó, szorgos munkatársak -> a körülményekhez képest elfogadhatóan operáló mikrovállalkozást vezetek.

A jogszabályi környezet azonban nem vállalkozóbarát. Nagyon nem az.

Majd ha odafigyelnek arra, hogy én, aki munkahelyeket teremtek, mit szeretnék, akkor tárgyalhatunk arról, hogy ők (a teljes magyar politikai-gazdasági vezetés, kormány-ellenzék tök mindegy) mit akarnak.

Bit Rot 2009.01.12. 15:18:50

Szóval az a kis Bt, amelyik a MÁV-Cargo privatizáció közben zsebre rakott 2 milliárd Forintot, rendben van, mert adott számlát?

Ide adjam az adópénzem? A tolvaj politikusoknak?

Akik elloptak az utóbbi 5-10 évben kb. 100 milliárd Forintot?

Akik 120 milliárdot kiszórnak az ablakon gázártámogatásra, közben 5 milliárdot adnak csak hőszigetelésre?

mindenlébe 2009.01.12. 19:56:18

Hat itt senki se tud olvasni, waze?

Nem arrol szol a blog, hogy kelljen -e adoznunk egyaltalan. Arrol szol, hogy egyes szolgaltato KIFIZETTETI VELED az afat, aztan ZSEBRERAKJA. vagyis lop. Toled lop. Tolunk lop. Es ha nem lopna, lehet hogy mar 10 eve negyesmetrozhatnank.
(vagy en ertem felre, aszw?)

kupec 2009.01.12. 20:46:34

Kedves aszw!

Ez igy magaban enyhen szolva is csak a lo egyik oldala.

Nyilvan vannak olyan gorenyek, akik lehuzasbol nem fizetnek afat, de a vallalkozok nagy resze ugy kalkulalja ki eleve az arat, hogy abba csak azt a ritka alkalmat szamolja bele, amikor be kell utni a gepbe / adni kell szamlat.

Gondolom, Te nem vallalkozol. Ha megis, akkor tuti nem olyan szolgaltatast nyujtasz, aminek sok konkurrenciaja van.
Sajnos, en -tobbek kozt- ilyet nyujtok. Es igen, a legritkabb esetekben utjuk be a gepbe az osszeget, ugyanis AKKOR BE IS CSUKHATNANK. Kb 2 honapon belul. Egyszeruen nem jon ki! Ha beutnenk, arat kellene emelni, akkor meg azert zarhatnank be. Kezdemenyeztem parszor a konkurrencianal, hogy ezen valtoztassunk egyszerre, es emeljunk arat, de nem sikerult.

Ha viszont ide beirsz majd minket - ha egyszer eljutsz hozzank, tuti - akkor lehuzhatjuk a rolot, remelem, boldog leszel. Nem sok embert tudunk foglalkoztatni, de akkor legalabb ok is az utcara kerulnek. Remelem, akkor boldog leszel, hogy sikerult az Indexen egy fasza megmondoblogot csinalni munkakerules kozben!

A mondanivalom az lenne, hogy nem azzal kezdd, hogy ha valahol igy jarsz, akkor vilagba kurtolod - valaki megelheteset veheted el. Kerdezz ra, hogy miert van ugy. Vagy legalabb gondolkozz el, hogy lehet, hogy nem neked van igazad! Ez igy nagyon egyoldalu!

MR.G. 2009.01.12. 23:17:32

Támogatni tudom a blogot, attól hogy valaki vállalkozó (a kopasz kigyúrt puncimercis és a mikrovállalkozó a vegyesboltan)
vagy alkalmazott ugyanúgy köteles hozzájárulni a közterhekhez.
No meg ki a halál faxa hiszi el, hogy egyharmadnyi ember minimálbéren van...
Szóval mindenki tegye be a sajátját és akkor jvőre nem kell többet, hanem kevesebbet, és igen, előfordul, hogy a fejétől bűzlik a hal, meg a mutyizás is...

cybergyerek 2009.01.12. 23:17:37

Ennek az egésznek erősen kormányzatikommunikációsközpontos propaganda szaga van... amolyan gerillamarketing féle...
aszw, te mennyit kapsz ezért a hányásért, mert nem hiszem, hogy épeszű ember ennek a tolvaj rabló politikus bandának egy kicsi reklámot is csinálna ingyen...
és adsz róla számlát?
azt nem hiszem el, hogy ezt te csak úgy csinálod, mert dühít ez a helyzet.

Ami a témát illeti, egyszerűen gyomorforgató, hogy ahelyett, hogy a kormányzat azon dolgozna (mint egyébként mindenki a környéken) hogy az adózási rendszert vállalhatóvá, és követhetővé tegye, inkább azon ügyködik suttyomban, hogy elhintse az emberek közt, az a helyes, ha felnyomod a másikat. A legszebb időkben volt divat feljelentgetni egymást, de ez amolyan ősi magyar szokás, hát rajta, mocskolódjunk csak, jelentgessünk fel mindenkit, ez a helyes út.

Ki kéne nézni kicsit tőlünk nyugatabbra, minél kedvezőbbek az adók, annál jobb az adózási morál. Ezt bármelyik szakember megerősíti. Ekkora adóterhek mellet mindig ügyeskedni fog az ember, mert egyszerűen felkopik az álla.

Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hanem 90-95%ban. Ezt garantálom! Ha matekolunk kicsit, akkor a végösszeg nagyobb lenne. Ennyi...

Arra vigyázz aszw, ha te más blogot is csinálsz, ki ne derüljön ki vagy, mert a blogger pályafutásodnak annyi...
Nincs rosszabb egy bloggernél, aki eladja a lelkét.

Thomas Lieven 2009.01.12. 23:55:41

Lehet, hogy én vagyok sötét, de fel nem foghatom mi köze az adóm befizetésének és a jogállamnak (ld. rule of law) ahhoz, hogy a kormány éppen jó vagy rossz, tetszik vagy nem.
Ha mindenki eldönthetné, hogy a Fidesz/MSZP/stb kormánynak nem adózik, mert nem szereti, akkor az országban csak deklarált ellenzékiek lennének.

ASZW! Király a blog, csak így tovább. Jó látni, hogy más is hisz a törvények uralmában, függetlenül attól, hogy azok jók vagy rosszak. A lényeg, hogy be kell tartani őket, különben banánköztársaság maradunk.

mindenlébe 2009.01.13. 23:23:24

@cybergyerek: Nem vagyok konyvelo, se kozgazdasz,de sztem eloszor be kene fizetni az adokat ahhoz, hogy utana csokkenhessenek. Megmondom miert.
1. Eloszor csokkentjuk az adot majd varjuk a Magyarok Moralis Megujhodasat: nos, akkor elkerulhetetlenul eljon par atmeneti honap/ev, amikor konkretan nem lesz semmi penz az allamkasszaban, hiszen az adokat MAR csokkentettuk, a varhato tomeges befizetes MEG nem jott be. Ezalatt az ido alatt gondolom mindenki zsebbol fizeti a tanart, a buszvezetot es a tavfutomuveket.
2. Befizeti mindenki az adot. csak ugy jatekbol, hogy kiprobaljuk hogy milyen...Van ra esely, hogy lesz penz uj trolikra, a rohado korhazak kifestesere, neaggyisten videki iskolak felszerelesere. Es ha marad is penz, urambocsa csokkenhetnenk az adokat.

Bővíz László - JUEX · http://juex.blog.hu 2013.03.19. 16:04:14

@cybergyerek:
"Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hanem 90-95%ban."

Ez a tapasztalatok szerint, ilyen arányban sajnos nem igaz. Javulna az arány, de nem ekkora mértékben.

Abban viszont egyetértek veled, hogy ki kéne próbálni, hogy milyen amikor valóban befizeti a többség. Egész más mentalitással választ képviselőt az, aki törvényesen befizeti az adóit, mint az, aki nem. Aki sumákol, annak természetesen jó lesz a szintén sumákoló vezető is, ő az, aki nem fog kimenni tüntetni, ha korrupt az illető. Ettől lesz velejéig romlott a rendszer. Na ezt a mentalitást kéne kinőni hosszú évek alatt és erre jó kezdeményezés ez a blog. Kár, hogy befulladt. Érdemes lenne folytatni valami kezdeményezéssel, ami elősegíti, hogy valóban közösségi befizetésként éljük meg, amit adózunk.
süti beállítások módosítása