Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

Ahol lopnak: Kék Rózsa

2009.01.23. 19:12 aszw

Kék Rózsa Söröző és Étterem
1077 Budapest, Wesselényi u. 9.

A Deáktól és az Astoriától egyaránt kb. 7 percre levő étterem barátságos hely, barátságos pincérekkel.

Három elkülöníthető helységünkben – melyek klimatizáltak – egyszerre nyolcvan vendéget tudunk fogadni. Törzsvendégeink között vannak baráti társaságok és munkahelyi kollektívák is, melyek közül az egyik legrégebbi a Mensa HungarIQa.

- írják honlapjukon. Nemrég magam is egy kb. húszfős társasággal töltöttem egy estét a Kék Rózsa galériáján. Az összejövetel délután kezdődött: apránként szállingóztak az emberek, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a többedik kör kávén/sörön/üdítőn voltunk túl, mire a vacsorára került sor. A kaját pedig ismét több kör ez meg az követte.

Voltak, akik előbb leléptek, ők nyilván külön rendezték a "számlájukat". Az idézőjelet a saját tapasztalat indokolja. Záróra előtt bő húsz perccel megjelent egy szöszi pincérlány, és nekiállt bezsebelni a pénzt. Nota bene: a különfizetést ügyesen oldották meg. Érkezéskor mindenki kapott egy sorszámot, és a rendelés úgy zajlott, hogy pl. "a 14-esre kérek még egy sört". Így a végén hosszas tökölődés, ill. a szokott egymás közti szenvedés ("akkor én adtam egy ötezrest, te adtál mennyit is...?" stb.) helyett zökkenőmentesen zajlott az inkasszó. Az asztal körül egy rakás értelmiségi (vagy tízen voltunk még akkor) küzd az utolsó kortyokkal, a csaj meg söpri be a zsét.

- Elnézést... A blokkot hol kapom majd? - kérdezem álnaivan.

- Máris hozom - feleli szemrebbenés nélkül.

- Á, el tudod számolni a munkahelyeden, igaz? - figyel fel az asztaltársaság egy tagja. A többiek mással vannak elfoglalva.

- Nem, nem számlát kértem, csak nyugtát - felelem fennhangon, hogy a továbbra is az asztal körül sertepertélő szöszke is jól hallja. - Nem tudom elszámolni. Csak éppen, ha már kifizetem az árba beépített áfát, akkor azt nem hagyom itt az ő zsebükben, mert ebből a pénzből kéne, hogy utakat építsenek meg hogy fenntartsák a közvilágítást, a kórházakat, iskolákat. Tíz százalék borravalót amúgy is adok, de 30% borravalót azért talán mégse.

Lehet, hogy nem pont ezeket mondtam: mindenesetre előadtam nagy garral azt, amiről ez a blog szól. Társam bólogatott, hümmögött, hogy hát, igen... Tényleg... Valóban, van benne valami... (Jogász az illető.)

A pincér csaj végig jelen volt, hallott mindent az utolsó szóig. Aztán lement a kasszához. Aztán visszajött az asztaltársasághoz, ahol az imént tíz embertől szedte el a pénzt. És a kezében virított egy darab nyugta, azt anak rendje s módja szerint a kezembe nyomta.

Miközben veszem a kabátom, hevenyészett számítgatást végzek fejben. Az étterem 11 órán keresztül van nyitva az év minden napján. Saját bevallásuk szerint 80 fő fér el egyszerre. Számoljunk csak 50 fővel, és számoljunk úgy, hogy egy nap alatt csupán 4 "turnus" váltja egymást. És számoljunk azzal, hogy egy vendég 1500 Ft-ot fizet. Ez így napi 300.000 forint árbevétel, ami vélhetőleg kurvára alacsony becslés, de legalább nem alaptalan vádaskodás. (Ha ennél kevesebbet sepernének be, akkor nem prosperálnának évek óta.)

Napi 300 ezer forint egy évben 109.500.000 Ft. Ennek az 1/6-a az áfa: 18.250.000,- Ft. Egy év leforgása alatt ez az étterem - csak áfa címén - ennyit lop el tőlem. Meg tőled. Meg tőled. Meg tőled.

5 komment

Címkék: pofátlanság számolgatás ahol lopnak

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr15898282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m e o w · http://eletfalun.blog.hu/ 2009.01.23. 22:45:47

Na végre! :-)

Viszont ez a számos rendszer tényleg jól hangzik. Régebben egy-egy céges rendezvényen állandó problémák voltak a ki mit is fizessen dologból. Így egész biztos egyszerűbb, átláthatóbb, és talán nem az utolsónak maradottak fizetik ki a többiek "elfelejtett" fogyasztását (majdnem számláját írtam, de hát számlát, ugye, nem szoktunk ilyenkor látni :-D).

nem várt fordulat 2009.01.23. 23:30:52

te béla, cseréljünk már számot :)

Nyomek 2009.01.25. 10:21:57

Engem a szomszédasszony (utólag már csak egy köcsög nyuggernek nevezném) kért meg múltkor, hogy kaparjam fel a jeget az ő járdájáról is.
A végén adni akart egy csokit meg mézespuszedliket a gyerekeimnek! Hú, de bemérgedtem!
1. Bejelentés nélkül foglalkoztatott.
2. Szart a munkavédelmi előírásokra, nem tisztáztuk a pihenőidőket.
3. Nem rögzítettük előre a fizetésemet és munkaidő kezdetét-végét.

A rohadt kizsákmányoló gecijét persze fel is jelentettem. Kiszámoltam: én 30 percet dolgoztam, és kb 500.-Ft-os barterfizetséget kaptam. Semmi TB, Nyugdíj, SZJA!
Ez naponta 8000.-Ft, havonta168000.- Ft, évente 2016000.- Ft.
Ennyi fekete jövedelmet intéz ez a kurva. Autópályák, óvodák meg nem épülnek!

Remélem sittre vágják, elárverezik. Sajnos nem mindenki tud ilyen jól feljelenteni, mint én.

De az is lehet, hogy egy kibaszottul hülye ember vagyok.
(Ha a cikkíró ez alapján magára ismer, akkor az csak a véletlen műve!)

egri Fehér 2009.02.03. 19:11:50

mondjuk a kék rózsa eleve nem egy jó hely... :SSS
süti beállítások módosítása