Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

Ahol nem lopnak: kínai gyorsbüfé

2009.01.19. 08:00 aszw

Quiang Hua 88 Kft.
1072 Budapest, Rákóczi út 8/A

Egy előítéletes dög vagyok.

Az történt velem, hogy ebédre vágyva tanácstalanul ténferegtem a Rákóczi úton, végül beletörődtem az elkerülhetetlenbe: jó, legyen kínai. Kínai gyorsbüfé, és akkor legalább két legyet ütök egy csapásra: lesz egy új ahol lopnak címkéjű posztom.

Bemegyek; pult mögött kínai lány, mit kérek. A szokásost: a levest, amiről már húsz éve se tudtam, hogy miből van, és remélhetőleg húsz év múlva se fogom tudni, meg valami döglött állatot rizzsel és szójaszósszal. Ja, meg egy nagy tonikot. Kimeri, kirakja, ideadja.

És beüti a gépbe. Tételesen. És még entert is üt. Sőt, letépi a nyugtát, és ideadja.

Döbbenten ülök le enni, és figyelem: minden vendég kap nyugtát. Automatikusan, gondolkodás nélkül. Itt valami átcseszés van, gondolom, és kijön belőlem a rafinált. Ismét a pulthoz lépek (ketten állnak előttem), és odaszólok, hogy kérek egy kávét. Elveszi az ötszázast a másik kettő feje fölött, és visszaad belőle. Nyugta nincs: háhá, mondom magamban, kibújt a szög a zsákból.

Nem bújt ki. Beüti előbb a csaj, utána a pasi kajáját - majd beüti az én kétszáztíz forintomat (ami kávénak kurva drága, főleg, hogy mosogatóvíz ízű). De nem demonstratívan üti be, nem úgy, hogy "figyellek, baszki, itt van ám a blokkod!", hanem csak úgy. Letépi, lerakja a pultra, és tökre nem érdekli, hogy elveszem-e vagy sem.

Kifelé azon gondolkodom, hogy ebben a kínai büfében bizonyára nem olvasták a blogom kommentjeit, miszerint aki nyugtát ad, az mocskos gyurcsányista, és/vagy szükségszerűen tönkre kell mennie.

7 komment

Címkék: respect korrekt kínai ahol nem lopnak

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr45884386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter Melone (törölt) 2009.01.19. 08:30:02

És mi lenne, ha számla nélkül senki nem juthatna bevételhez?
Lehet, hogy a Parlamentben kellene kezdeni...


seresmaria.hu/

mr.editor 2009.01.19. 22:50:14

bizony beüti a gépbe. sőt még napi 2 millát beüt pluszban, mert így mossák tisztára a szennyes lóvét. okostojások, mit gondoltatok minek van ennyi kínai büfé?

Molekula 2009.01.19. 23:39:39

Örömmel látom, hogy az aláírásgyűjtést posztban reklámozza a blog. Remélem sikeres lesz.

"bizonyára nem olvasták a blogom kommentjeit, miszerint aki nyugtát ad, az mocskos gyurcsányista, és/vagy szükségszerűen tönkre kell mennie."

Ön nem olvassa a blogja kommentjeit. Nem a vállalkozók mennének csődbe, hanem az ország.

Az a 15%-25%-os tétel soha nem a vállalkozó profitjából csökkenne, hanem a munkavállalókra szánt keretből. Valóban van aki adót csal, de a vállalkozók döntő többsége nem képes visszafizetni a hitelt sem amit felvett (a civil szféra 60%-áról van szó). Ha az üzlet megy is, hiába van sok kuncsaft - megrendelő - kliens, egyszerűen csak elveszik a pénz a TB-n, "egyéni" adón, iparűzési adón, számlákon stb. Ha valaki nem hiszi elég annyit tudni, hogy ha egy alkalmazott 150.000-et kap kézhez, akkor az a munkáltatónak több, mint 300.000 forintjába kerül.

Ilyenkor lehet mondani, hogy akinek nincs helye a piacon, adja fel. Egyrészt a vállalkozók így is hatalmas pénzt adnak a közösbe, másrészt mit csinálnánk a munkanélküliekkel?

Mr Editor, ez sokmindent megmagyarázna...

Gilderoy 2009.01.22. 12:25:49

Na azért van jó példa is, amikor nem pocsékolják el a befizetett pénzünket, például:
sportgeza.hu/sport/2009/01/21/haromezer_forintos_karpotlas/

ZBR 2009.03.06. 01:17:28

@mr.editor:
MINDENT ÉRTEK, köszi, most megvilágosodtam!

Tehát: beüt még egy nagy összeget, hogy annak a 20%-a államábcsinál landoljon. Világos. Ettől a pénz remekül eltűník.

Csak ez nem pénzmosás...

akyyy 2009.03.09. 03:32:49

meggíszünt a blog:(

mr.editor 2009.03.24. 19:48:56

@ZBR:
A nettó összeg viszont nem tűnik el, az tisztességes bevétellé válik. Hidd el így csinálják, én tudom.
Nemrég így bukott meg egy kínai étterem, ahol aznap 13 vendéget számoltak az apehesek, mégis 2,5milla volt a gépbe ütve estére.
süti beállítások módosítása