Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

Ahol lopnak és hideg van: Volán

2009.01.15. 09:25 aszw

Következzék Erika levele, úgy gondolom, fílingjében passzol a mai időjáráshoz.

Szia!

Nap mint nap volánbusszal járok dolgozni, nekem bérletem van, de látom, ahogy a sofőr saját zsebre dolgozik és nem ad jegyet sokaknak, ha jól tudom ebben az esetben a jegy a nyugta.
Így nem csak a jegy árában lévő adóval lopja meg az államot, hanem a volántársaságot is a teljes viteldíjjal. Én meg ülhetek mindennap a hideg öreg buszon, ami örülhetek, hogy még jár egyáltalán felénk, mert ugye pénz nincs jobbra.
Erről is érdemes lenne beszélni. Csak így tovább, sok sikert a blogodhoz.

Üdv.
Erika

Erika, legközelebb majd nézd meg a busz rendszámát!

10 komment

Címkék: ahol lopnak más írta

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr2879009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kamusamu 2009.01.15. 10:46:55

... és majd ritkítják a járatokat, arra hivatkozva hogy nincs elég utas :S

Bit Rot 2009.01.15. 14:13:21

Valaki írja már be, hogy mennyi egy sofőr nettó fizetése!

Ami persze egyáltalán nem mentség, de azért lássuk a teljes képet!

Bit Rot 2009.01.15. 14:21:44

Csak még egy komment:

800 EZER ROKKANT(NYUGDÍJAS)!!!
Ennyi van Magyarországon!

Szlovákiában 27 ezer rokkant van, pedig feleakkora ország!

aszw 2009.01.15. 15:18:58

@John42:

A sofőr nettó fizetése mellé írjuk be azt is, hogy a lenyúlt bevétel miatt fejleszteni/karbantartani (így pl. fűteni) nem tudott buszokon megfázó utasoknak mennyi plusz költségük lesz gyógyszerre, mennyi időre esnek ki a munkából, és ez hogy jelenik meg a GDP-ben.

Csak hogy "lássuk a teljes képet". :-/

Bit Rot 2009.01.15. 16:14:05

aszw:
Nézd, én szívesen adok az orvosnak vagy nővérnek HÁLAPÉNZT!!! mert tudom, hogy lepkefing, amit keresnek, és komoly kockázatot vállalnak.

Felőlem inkább legyen plusz adóbevételük, minthogy valahol legálisan másodállást vállaljanak, és utána kifáradva vágják fel az embert!

Balance Of Power 2009.01.15. 16:42:38

@John42: Hat amig brutto 120-at (? - lehet, hogy nem annyi, de tuti nem sokkal tobb) keres egy kezdo orvos, egy professzor meg 350-et, addig nem fog sokminden valtozni.

aszw 2009.01.15. 16:58:19

@John42:
Más a hálapénz/borravaló: azt annak tudatában adod, hogy a 100%-át megtartják.

A fogyasztói árat annak tudatában fizeted ki (már ha tudatosan élő magyar állampolgár vagy), hogy annak 1/6 része áfa címén a költségvetésbe kerül, s mint ilyen azt majd visszakapod villanyvilágítás, úttest, gázártámogatás és a gyereked számára általános iskolai oktatás formájában.

Bit Rot 2009.01.15. 17:18:52

Arról, hogy mire is megy el az adónk, egy érdekesség:
vastagbor.blog.hu/2009/01/15/csaladi_maffia
"Az Iszkra család nem kispályázott. A Mama, Iszkra Ferencné a Megváltozott Munkaképességűek Szakszervezetének elnöke, a Papa, Iszkra Ferenc a tiszteletbeli elnök, 2 fia és a 2 mennye pedig különböző cégek tulajdosaiként alkottak egy polipszerű céghálót.

No, nézzük csak hogyan loptak/sikasztottak össze 31 milliárd forintot 10 év alatt! Ebben országban meglepődik még valaki ilyen híren? Hogy egy család kenterbe veri Tocsikot, Kulcsárt és úgy az egész tolvajbandát?

A VPOP által lefoglalt hamis márkajelzésű ruházati áruknál el kell távolítani a hamis márkajelzést, ezután lehet karitatív célból szétosztani a rászorulók között."

De a slusszpoén:
"A Nemzeti Nyomozó Iroda sikkasztás miatt nyújtott be vádemelési javaslatot december közepén Iszkráék ellen a Veszprém Megyei Ügyészségnek, majd az ügy rövid időn belül átkerült a Pápai Városi Bíróságra.

Pápai Városi Bíróság pedig kiküldte szépen az ajánlott levelekben az idézést a tárgyalásra az Iszkra családnak, de - meg vagyok döbbenve - a levelek "nem kereste" jelzéssel jöttek vissza a postáról. Azta a betyárját! 31 milliárdot sikkasztottak, és nem veszik át az idézést, sőt, nincs meg az egész család!

És még mindig nincs vége: Maros Mihály, a Pápai Városi Bíróság elnöke azt mondta, a január 13.-án keresték meg az ügyben illetékes II. kerületi rendőrséget, hogy tájékoztatást(!) kérjenek(!) a vádlottak tartózkodási helyéről. Ha a rendőrség sem találja őket, akkor elfogatóparancsot adnak ki ellenük. De csak akkor! Előbb nem!

Azt a kibebasztott jogállamot, azt! Ha magyar zászló van a kezedben az utcán valamelyik piros betűs ünnepen és/vagy a miniszterelnök közelében, egyből bevarrnak pár órára a rendőrségre, ha pár száz milliót sikkasztasz ingatlanpanamával az több hónap előzetes, Zuschlag 50 millióért ül előzetesben, de ha 31 000 millió (!) forintot lopsz, akkor meg ajánlott levelekkel bombáznak, és 2-3 hét múlva Kovács járőr becsönget, hogy "Iszkra néni! Iszkra bácsi! Itthon tetszenek leeeennni ???"

Már réges-régen a Mojito koktélokat iszogatják a Farkas tesókkal Thaiföldön, idióta amatőr magyar igazságszolgáltatás! 31 milliárdból amúgy sok-sok koktél kijön ..."

Molekula 2009.01.16. 00:30:13

Kedves blogger, még mindíg azt mondom, hogy menj el dolgozni, és utána magyarázd a világ megváltó igazságokat.
Csak hogy lásd a teljes képet.

misc · http://misc.blog.hu 2009.01.19. 16:07:45

volánoknál szinte mindegyik buszon így van.. forgalmasabb, vidéki nagyváros-budapest közötti vonalakon nem lopnak, de a kisebb, a falu 3 marikanénije számára fenntartott járatokon ez van.. a sofőr rád néz, mond egy összeget (ami kisebb, mint a jegy ára), és te kifizeted.
süti beállítások módosítása