Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

Nem tehetjük meg, hogy...

2009.01.14. 11:59 aszw

m e o w  írja:

Egy pozitív példa: a falunkba egy családi gazdaságból hordanak adagolós hűtőkocsival tejet. Egy liter tej 150 Ft. A hölgyek, akik kiszolgálnak, minden egyes liter eladott tejet beütnek a pénztárgépbe, ami teljesen szabályos nyugtát ad róla.

Tegnap megkérdeztem, hogy hiszen mindenkit ismernek (kis faluk ezek, állandó vásárlóközönséggel), miért is adnak mindenkinek nyugtát, megtehetnék, hogy kicsit "csalnak", manapság nem könnyű bármilyen mezőgazdasági vállalkozásból megélni. A hölgy (a tulajdonos felesége, elvégre ez családi gazdaság) rámnézett, és azt mondta:

- Nem tehetjük meg, hogy ne adjunk számlát. Ez az előírás.

4 komment

Címkék: respect korrekt ahol nem lopnak más írta

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr37877116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonnie · http://bonnie.freeblog.hu 2009.01.14. 15:42:15

érdekes, nálunk a piacon is csak a tejes ad fecnit..

Bit Rot 2009.01.15. 14:14:39

Ha ők őstermelők, akkor nem adómentesek? (Egy határig?)

Bit Rot 2009.01.15. 14:25:47

Ezt találtam:

"1. Milyen adózási szabályok vonatkoznak a családi gazdaság mezőgazdasági tevékenységére?

Minden egyes, a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtagnak az őstermelői jövedelmére ugyanazon adózási módot (tételes költségelszámolást vagy átalányadózást) kell választania A választott adózási módról a családi gazdaság tagjainak meg kell egyezniük. Elégséges, hogy a családi gazdasághoz tartozó magánszemélyek az adóév utolsó napján a termőföldről szóló törvény szerint családi gazdálkodónak, vagy a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtagnak minősüljön ahhoz, hogy egész évre alkalmazhassák a választott egységes adózási formát, ha korábban is őstermelésnek minősülő tevékenységet végeztek.

Ha a családi gazdálkodó, illetőleg a családi gazdaság nem foglalkoztatottként közreműködő családtagja korábban mezőgazdasági őstermelőként vagy őstermelői tevékenységet folytató egyéni vállalkozóként tevékenykedett, akkor párhuzamosan őstermelőként, illetőleg vállalkozóként folytatott őstermelői tevékenységét nem tarthatja fenn a családi gazdaságban folytatott tevékenysége mellett. Őstermelői igazolványát vagy vállalkozói igazolványát azonban emiatt nem kell visszaadnia.

A gazdálkodó család olyan tagjánál, aki korábban sem mezőgazdasági őstermelőnek, sem mezőgazdasági őstermelői tevékenységet végző egyéni vállalkozónak nem minősült, a családi gazdaságba történő belépését tevékenységét kezdőnek kell tekinteni. Ebből következően a családi gazdálkodó és a nem foglalkoztatottként közreműködő család tagja az ezzel járó (a későbbiekben ismertetésre kerülő) kedvezményekkel élhet.

A személyi jövedelemadóról szóló törvény fogalmi meghatározása szerint mezőgazdasági kistermelőnek számít az a magánszemély is, aki az adóév utolsó napján a termőföldről szóló törvény szerinti családi gazdálkodónak minősül, valamint e magánszemélynek a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtagja mezőgazdasági őstermelő tevékenysége tekintetében, akkor, ha ezen tevékenységből származó éves bevétele az főre számított a 6 millió forintot nem haladja meg.

A családi gazdálkodó és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtag tevékenysége a személyi jövedelemadóról szóló törvény szerint önálló tevékenységnek számít. Az e tevékenységből származó jövedelem megállapítására a családi gazdálkodó és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtag két fő jövedelemszámítási módszer közül választhat. Így választhatja, hogy jövedelmét

¦ tételes költségelszámolás alkalmazásával, vagy

¦ ha a mezőgazdasági őstermelésből származó éves bevétele a 6 millió forintot nem haladja meg (vagyis kistermelőnek számít), az átalányadózás szabályai szerint állapítja meg.

(Elvileg választhatja a 10 százalék igazolás nélkül elismert költséghányad szerinti elszámolást is, de az gyakorlatilag kizárható, ésszerűtlen választás lenne.)"

"3. A családi gazdálkodóra és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtagra vonatkozik-e a mezőgazdasági kistermelő „adómentessége”?

Hasonlóan a mezőgazdasági őstermelőkhöz, ha a mezőgazdasági családi gazdálkodónak és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtagoknak (ideértve a kiskorú családtagot is) e tevékenységükből származó bevétele egy főre vetítve az adóévben nem éri el a 250 ezer forintot, akkor e bevételéből nem kell jövedelmet számolnia. Ez azt jelenti, hogy ez a bevétele „adómentes”. Ekkor nem kell adóbevallást sem adniuk (de csak akkor, ha egyébként sem lennének adóbevallás adására kötelezettek!), illetőleg, ha egyébként adóbevallás (vagy munkáltatói elszámolás) adására kötelezett, ezt a bevételét akkor sem kell feltüntetniük. Ha azonban a bevételük túllépi a 250 ezer forintos határt, akkor a 250 ezer forintot is beszámítva kell a jövedelmet meghatározni.

Ha a tételes költségelszámolást alkalmazó családi gazdálkodó, illetőleg a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtagok az év utolsó napján meglévő együttes létszáma alapján számítva, egy főre jutóan – e tevékenységéből származó bevétele az adóévben több, mint 250 ezer forint, de 2 millió forintnál nem több, és – rendelkezik legalább a bevétel 20 százalékát kitevő összegben a családi gazdaság tevékenységével összefüggésben felmerült, költségként elismert kiadás igazolására számlákkal, akkor ún. egyszerűsített bevallási nyilatkozatot tehet arról, hogy az adóévben nem volt a mezőgazdasági kistermelésből (családi gazdálkodásból) jövedelme. E nyilatkozatban fel kell tüntetnie az éves bevétele összegét, valamint azt, hogy rendelkezik e bevételének 20 százalékát kitevő költségszámlával.

Ha a családi gazdálkodó és a családi gazdaságban nem foglalkoztatottként közreműködő családtag jogosult az egyszerűsített bevallási nyilatkozat megtételére, akkor az, aki az adókötelezettségének adóbevallással tesz eleget, az adóbevallásában; aki pedig a munkáltatójának ad adóbevallást helyettesítő nyilatkozatot, ennek a nyilatkozatnak a kiegészítéseként teheti meg az egyszerűsített bevallási nyilatkozatát. Ez az adóbevallással egyenértékű, arra egyebekben is az adóbevallásra vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni."

chenjinjing888 2010.12.22. 08:42:25

last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert: just before handing more than the observe www.replicamallwatch.com/towards the customer, an professional technician creates a last top quality inspection to make sure that this observe is no cost of each achievable error, equally in look aswww.replicamallwatch.com/ well as in operation.
süti beállítások módosítása