Egyetért-e Ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek
csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?

Aggyá nyugtát, waze!

Hé, ez itt áfás ár, igaz? Na ide figyelj: az lehet, hogy egész iható volt a kávéd, még az is lehet, hogy ilyen isteni gulyáslevest soha az életben nem ettem – az viszont verd ki a fejedből, hogy a 20% áfát borravalóként itt hagyom neked!

Fogd föl végre: ez a 20% nem a tied, hanem az enyém: ebből javítják az úttestet, hogy ne legyen tengelytörésem; ebből van közvilágítás, hogy hazafelé belém ne állítsák a kést; ebből tartják fenn a rohadt vasutat meg a BKV-t, ami azért olyan kurva drága, mert te pofátlanul lenyúlod az áfát – hát most azonnal aggyá nyugtát, waze!

Cím: aszw-qkac-frímél-pont-stb.

Utolsó kommentek

  • Bővíz László - JUEX: @cybergyerek: "Ha a felére csökkenne az adó, az emberek nem 30-35%-ban fizetnének, mint most, hane... (2013.03.19. 16:04) A blog célja
  • Funi: "Bocsánat a poszthiányért. A blog él, csak pár napig nem voltam netközelben. " Volt ez 2009. 02. ... (2011.02.05. 17:46) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • chenjinjing888: last top quality examine [url=http://www.replicamallwatch.com/]replica watches[/url] by an Expert:... (2010.12.22. 08:42) Nem tehetjük meg, hogy...
  • chenjinjing888: Polishing: <strong><a href="http://www.replicamallwatch.com/">buy replica watches</... (2010.12.22. 08:19) Pozitív uszoda és pozitív lekvár
  • Utolsó 20

Nincs moderálás

2009.01.12. 15:31 aszw

Nézd. Tudom, hogy törölve lesz a hozzászólás, de nem baj mert ezt amolyan privát üzenetnek szánom.

Legalább, ha már kamublogot csinálsz állami megrendelésre, legalább arra figyelj oda, hogy az első, a hozzászólással egyetértő kommentelő ne egy eddig csak egy kommentet író névtelen nick legyen, hanem legalább várd meg míg egy "bejáratott" név idetéved és a témába vágó hozzászólást ír, mert így kurva gyanús lesz. Meg ez az előzetes moderáció sem azt az érzetet erősíti bennem, hogy itt valakik adófizető állampolgárként emelik fel a szavukat a számlát nem adó vállalkozók ellen, hanem ez bizony kőkemény APEH-propaganda.

Ki kell ábrándítsak mindenkit. Abszolút magánemberként írom, amiket írok. A kommentelés azért volt előzetes moderálásra állítva, mert elbasztam, ti. új vagyok a blog.hu felületén. Kösz a figyelmeztetést: olvasatlanul beengedtem minden kommentet, és átállítottam a beállítást. Az kommentel és azt, aki és amit akar. Az anonimitás jogát viszont fenntartom magamnak, mert nem szeretném, ha valaki egy konyhakéssel fejezné ki az ellenvéleményét.

Okostojásoknak: ha ez "kőkemény APEH-propaganda" volna, akkor vajon megírtam volna az És ugyanez számla nélkül mibe kerül? c. posztot?! Azt, hogy a blogban írottak egy része szociális demagógia, azt bevállalom. A jövőben is így lesz, mert sokak tapasztalata szerint hülyék ellen ez az egyetlen hatásos eszköz. Legközelebb megpróbálkozom az éhező és elhagyott kiskutyákkal.

A lényeg az: az általad kifizetett ár egy bizonyos hányada áfa: az ár eleve így lett kikalkulálva. Fogyasztóként is, állampolgárként is az az érdeked, hogy ne lopják el.

Fogysztóként azt, hogy a kereskedő lenyúlja (amit az ő kezébe adtál, de nem neki szántad), úgy akadályozhatod meg, ha számlát kérsz.

Állampolgárként azt, hogy Gyurcsány vagy Orbán vagy a kasszakulcs mindenkori őrzője lenyúlja (amit az ő kezébe adtál, de nem neki szántad), úgy akadályozhatod meg, ha...

Hm. Erre egyelőre nincs ötletem. :(

23 komment

Címkék: blog politika technikai gyépé

A bejegyzés trackback címe:

https://aszw.blog.hu/api/trackback/id/tr34872966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2009.01.12. 15:41:55

És beküldött anyagot is kiraksz, vagy magányos harcosként vásárolod végig a világot?
;)

Bit Rot 2009.01.12. 15:43:53

"Állampolgárként azt, hogy Gyurcsány vagy Orbán vagy a kasszakulcs mindenkori őrzője lenyúlja (amit az ő kezébe adtál, de nem neki szántad), úgy akadályozhatod meg, ha..."

Bárcsak ők ketten lopnának csak!

De csak a Strabag Demokraták Szövetsége olyan mértékű pénzeket síbol el (újságok szerint), ami egyszerűen elképesztő!

És ők csak a jéghegy csúcsa!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.01.12. 15:44:54

Az derék, ha engeded hozzászólni az olvasókat, hiszen valahol ez a blog lelke: közösen értekezünk egy témáról, főleg olyanról, ami mindenkit érint.
Viszont a reklámozókat, a spamelőket érdemes lenne kigyomlálni, mert csak rontják a képet, és zavaróak.

aszw 2009.01.12. 15:48:08

@Fikázó: Küldött sztorit is kirakok, ha normálisan meg van írva, és lehetőleg van hozzá szkennelt számla (vagy épp nemszámla). Magamnak ugyanis elhiszem, hogy nem hazudok, de azt nem akarom, hogy bárki a blogomat használja a konkurenciája kipicsázására.

lolperec 2009.01.12. 16:01:01

van benne valami :)
az ország azért szottyad mert a befizetett adó is egyesek boldogulását fedezi és nem az országét..
szóval amíg a politika és a törvények nincsenek rendben, amíg a felső x nincs lecsukva 100 évre, amíg türjük, hogy ez menjen ebben a kis porfészekben, addig semmi nem fog változni..
legalábbis szerintem..
további kellemes adózást!

Bit Rot 2009.01.12. 16:03:59

@aszw:
Az megvan, hogy ha neadjisten az ember hibázik, és jegy nélkül parkol Budapesten, majd megkapja a büntetéses cetlit. Eddig OK.

Ezután telefon fel, pl. Centrum Parkoló Kft-vel beszélgetés, hogy oké, utalná az összeget, de mivel cég, ezért ELŐRE kellene számla, hogy lehessen mire hivatkozni utalásnál.

Erre a parkolóscég: ELŐRE NEM ADUNK SZÁMLÁT, tessék csak utalni!

Persze néha utólag se adnak számlát.

Persze ez is csak a jéghegy csúcsa, mert itt pedig nem azt a 20%-ot nyúlják le, amiért nem adnak számlát, hanem sok% tűnik el (szintén "internetes vélemények szerint") "működési költségre".

Az a nagy baj, hogy amíg a politikusok és a "haverok" az emberek szeme előtt lopnak (ld. MÁV-Cargo), addig ez elég demoralizáló.

És lehet jönni azzal, hogy a kispista futár 200 Ft-ot lopott, de az ember csak nevet, amikor másnap azt olvassa, hogy a MÁV Cargo-nál egy kis senki Bt lenyúlt 2 milliárd Ft-ot sikerdíjként!!

765mb 2009.01.12. 16:05:57

Ide is beírom, hátha előzőben nem ovlastad a sok között.

Nnna. Ez a blog már valami. Lenne is rögtön 3 kérdés.

1. Ezeket fel is jelented valahol?

2. Hol is kell ezeket feljelenteni? Szerintem hasznos lenne kitenni valami állandóan olvasható részre itt a blogon.

3. A 11. kerületi RUYI nevű kínai étteremben jártál már?

www.uzleti.hu/kereses.jspv?what=kinai#simpleSearch

Ha tudnám hol kell rá ellenőrzést kérni már megtettem volna.

(végülis ez már nem index-címoldalas poszt :-) )

aszw 2009.01.12. 16:32:24

@765mb:
ad 1.) Nem. A blogírást választottam, mert nekem kevesebb energia, kevésbé veszélyezteti a testi épségemet (kell a halálnak valami maffia a nyakamba), és inkább bízom a közfelháborodás erejében, mint a feljelentgetősdiben.

ad 2.) Gőzöm sincs. Én egy olyan forróvonalat szeretnék, ahová anonim be lehet szólni és próbavásárlásra javasolni az adott helyet. Ha valaki tud ilyet, szóljon!

ad 3.) Még nem.

Megszeppent kisgyerek 2009.01.12. 16:45:07

Hát lehet, hogy magánember vagy, waze, de akkor súlyosan grafomán is. Ennyit még pénzért sem írok egy nap.

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.12. 16:45:48

Jó egy éve figyelmeztettem a jobboldali fórumozókat, hogy az MSZP-SZDSZ + Kormányzat áthelyezi agit-prop tevékenységét a blogszférába.
Nem hitték. Hát tessék, egyre inkább itt van, most már az egészen hülyék is érzékelhetik.

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.01.12. 16:49:47

Körbejárhatnád inkább azt a kérdést, hogy a 100000 forint adóból levonható rész miért csak annak jár, aki mesteremberrel lakásfelújíttat. Mert ez bizony hátrányos megkülönböztetés a magamfajta ezermesterekkkel szemben, hiszen hegesztés, illetve gázkészülék szerelés kivételével gyakorlatilag mindent megreparálok magam. Látod, ez igazi kibaszás a kormányod részéről, mert nekem ezt a pénzt nem írja jóvá.

S te ezt a kormányt dicsőíted. no comment

joszip 2009.01.12. 17:02:00

"Az a nagy baj, hogy amíg a politikusok és a "haverok" az emberek szeme előtt lopnak (ld. MÁV-Cargo), addig ez elég demoralizáló.

És lehet jönni azzal, hogy a kispista futár 200 Ft-ot lopott, de az ember csak nevet, amikor másnap azt olvassa, hogy a MÁV Cargo-nál egy kis senki Bt lenyúlt 2 milliárd Ft-ot sikerdíjként!!"

Ez a baj, igen. Ezért szarom le én is, hogy kapok-e számlát. Pedig tisztán lopásnak kezelem én is magamban, de nem olyan országban élek, ahol párszáz(ezer) forint orrod előtt történő pofátlan lenyúlása úgymond feltűnő jelenség, sőt, te leszel a feltűnő jelenség, akit mindenki spiclinek, de minimum hülyének néz, ha szóváteszed. Mikor Józsi húsz éve nem ad számlát de mindenki kedveli őtet, és akkor jössz te és baszogatod, te kis városi köcsög

TH 2009.01.12. 17:04:17

@blogszemle: Nem akarok vitatkozni veled, de kérlek idézz nekem ebből a blogból bármi kormánydicsőítést. Én elfogadom, hogy lehet, hogy állami megrendelésre készül a blog, de kormánypropagandát nem látok benne. Kormánytól függetlenül kéne ÁFÁ-t fizetni.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2009.01.12. 17:08:21

Magyarázod a bizonyítványt? De mindegy, tegyük fel hogy elhiszem amit írsz.

"Fogysztóként azt, hogy a kereskedő lenyúlja (amit az ő kezébe adtál, de nem neki szántad), úgy akadályozhatod meg, ha számlát kérsz."

Én ha fizetek egy szolgáltatásért, akkor azt annak szánom, aki a szolgáltatást nyújtja vagy terméket ad át részemre. Nem pedig valami segélyen élősködő cigánynak játékgépre, vagy az államnak fölösleges autópálya-viaduktra amit én aztán csak pénzért használhatok.

Mégegyszer mondom: nem az a baj hogy adót kell fizetni, hanem hogy rosszul bánnak a befizetett pénzekkel. Inkább legyen a vállalkozóé aki dolgozik és értéket állít elő, mint hogy egy feneketlen zsákba öntsék.

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2009.01.12. 17:09:49

Én az imént voltam fodrásznál és utána ettem egy gyrost. Találjátok ki, hol kaptam kérés nélkül számlát!
Hát nem a gyrososra kellett rászólnom...pedig ő perzsa (iráni).

TH 2009.01.12. 17:14:11

@Gery Greyhound //: Hát persze, rosszul költik el az adó egy részét, meg el is lopják, de akkor is abból működik úgy-ahogy az iskola, a rendőrség, az utak és egyéb közintézmények. Szóval azért az az ÁFA szükséges, akkor is, ha elégedetlenek vagyunk a kormánnyal.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2009.01.12. 17:14:26

@Gery Greyhound //: erre nem az a megoldás, hogy nem ad/nem kérek számlát. Át kell alakítani a szabályozást, és helyén kezelni a dolgokat.
Igazad van, de ha úgy vesszük, akkor az iskola/óvoda/közművek elől játékgépezi el a segélyen tengődő.
Ezért miért nem vonul az utcára az ember? Nem érdeke a népnek? Dehogynem! Felfogja ezt? Igen! Tesz valamit? Igen, morog egy sort, és kész.

Fikázó · http://zsarufika.blog.hu/ 2009.01.12. 17:19:55

@aszw: már csak egy mélcímet kellene kiraknod
@TH: de egyre jár az agyunk

TH 2009.01.12. 17:28:45

@Fikázó: Előfordul az ilyen. :)

TH 2009.01.12. 17:30:32

@Fikázó: Na igen, a mailcím kirakása segíthet a dolgon. Kivéve, ha ez egy állami/APEH megrendelésre készülő blog, akkor gondolom ilyen nem várható. Bár az APEH örülne a feljelentéseknek, tehát miért is ne? :)

TH 2009.01.12. 17:31:44

@blogszemle: Ráadásul ez egy számlaadással foglalkozó blog. Miért IDE várod, hogy a lakásfelújítás elszámolásáról írjon a blog szerzője? Miért nem írsz róla te magad a saját blogodon?

rexter 2009.01.12. 23:05:14

blogszemle 16:45 os iras. te hulye vagy, nyisd már ki a szemed mi folyik ebben az országban. te joszagu uristen, mennyi beteg ember!!

Anonymouse 2009.01.13. 00:27:12

úgy akadályozhatod meg, ha ...

a) élve a közérdekű adatok megismeréséhez fűződő jogoddal minden információt begyűjtesz és közzéteszel

b) büntetőfeljelentést teszel és az ügyész útján vagy élve a magánvádas eljárás lehetőségével megpróbálod a lopást bizonyítani

c) nem szavazol rájuk mégegyszer
süti beállítások módosítása